Vitorlázás

Pannonfíling Mozgóképes Találkozó
None
Ezeket a balatoni légifelvételeket látnod kell
Bár most nincs közvetlen légi összeköttetés a főváros és a Balaton között, mint 100 éve, ha szerencséd van, repülős utazásod során láthatod fentről a Balatont. Lélegzetelállító képeket mutatunk, sőt, még a múltba is visszarepülünk.
5+1 balatoni hely, ahol Márton-napi mulatság és borvacsora vár rád

Kevesen ismerik a Márton-napi libaevés hagyományának eredetét. A legenda szerint Szent-Márton püspökké avatása elől egy libaólban próbált elbújni, ám a szárnyasok elárulták őt a gágogásukkal. A ceremónia után tartott fényűző lakomán pedig éppen libasültet és bort szolgáltak fel. Annyi biztos az első írásos emlék alapján, hogy már 1171-ben is fogyasztottak libahúst november 11-én szertartásos keretek […]

Hét évet kapott a holland díler, aki a Balatonnál árult

Hét év fegyházbüntetést róttak arra a holland férfire, aki 2019 nyarán egy balatoni zenei fesztiválon próbált nagyobb mennyiségű kábítószert értékesíteni – adta közre a Pécsi Ítélőtábla. A közleményben azt írták, hogy – a védelem fellebbezése folytán – másodfokon eljáró bíróság keddi ítéletével enyhítette a Kaposvári Törvényszék korábbi határozatát, amellyel a férfit tíz év fegyházbüntetésre ítélték […]

Reklám
Hihetetlen! Tudósok rekonstruálták egy bronzkori nő arcát egy balatonkeresztúri lelet alapján

Az archeológia és rokontudományainak módszertani eszköztára a technológiával szinkronban ugrásszerű fejlődésen ment át az elmúlt 20 esztendőben. Ennek a modernizációnak köszönhető, hogy a szakemberek egészen elképesztő adatokat tudtak meghatározni egy Balatonkeresztúron talált, bronzkorból származó emberi maradvánnyal kapcsolatban – írja a Qubit. A Bölcsészettudományi Kutatóközpont Glossza podcastjának kilencedik adásában a szerkesztők egy olyan kivételes leletegyüttesről beszélgettek […]

Variációk ABORRA: gasztrohétvége Hévízen november 12-14. között

November közepén a hévízi éttermek különlegesebbnél különlegesebb ételeket készítenek a Hévíz Város Borának felhasználásával.

Melegház a tenger alatt

Az Olaszország északnyugati részén lévő Noli partjainál fűszernövények nőnek a tenger mélyén kialakított melegházban. Az itt termesztett bazsalikom levelei több illóolajat tartalmaznak, mint a szabad ég alatt növekvő társaiké. Sergio Gamberini Némó kertjének nevezte el a projektjét, amelyben hat víz alatti melegházat hozott létre, ezekben kezdetben többféle növény termesztésével kísérletezett, többek között paradicsomot, bazsalikomot, epret

AB Inflatables
Világszerte egyre népszerűbbek a merev testű felfújható ( RIB) motorcsónakok, melyek már elektromos hajtással is elérhetőek.
31. Trafik Kupa 2021. nov. 7.
Tavaly a járványhelyzet miatt nem lehetett megrendezni a legendás vidám szezonzáró versenyt és együttlétet, idén azonban harmincegyedik alkalommal kerül sor a Spartacus csillaghajósa, Forintos Robi által kitalált eseményre. A helyszínen biztosított Optimistekben versenyezhet idősebb és fiatal, olimpikon, világ-, és Európa bajnok, vagy éppen bátor kezdő.
Russell Coutts olimpiai bajnok vitorlázónak elege lett

Nem közvetlenül vitorlás hír, de a világ egyik legjobb vitorlázója felemelte a szavát az új-zélandi korlátozó intézkedések kapcsán, a félelem tudatos fokozása ellen

Frtizt Béla kiállítás
None
Rengeteg drogot árult a fesztiválon – elítélték a hollandot
Hét év fegyházbüntetést kapott egy holland férfi, amiért 2019 augusztusában egy balatoni zenei fesztiválon drogot próbált értékesíteni.
Füredi advent
None
Reklám
Betlehem állítás 2021 Balatonfüred

2021. november 26-án 17 órakor kezdődik a Betlehem állítás a Piros templom előtti téren.

Programkavalkádot ígér Balatonfüred 2022-re is

Balatonfüred turisztikai kínálata, kulturális vonzereje kimagasló a térségben, a jelentősebb rendezvények nemcsak vendégeket vonzanak, hanem alakítják és meghatározzák Füred arculatát.

Sokan próbálták lebeszélni őket, mégis megnyitották a Balaton első bagelezőjét
Egy fiatal pár, Sára és Milán a vírushelyzet közepén sem féltek belefogni egy vendéglátóhely megnyitásába Örvényesen. Úgy tűnik, jól döntöttek, hiszen a sok negatív kritika ellenére jó eredményekkel zárták a szezont.
Fergeteges KLEZMERész koncert
None
Vaszary Alkotóműhely: Készítsd el repülő papírmakettedet!
None
50 éves Balatonfüred
None
Végszót adok-veszek” - Koltai Róbert önálló estje
None
Parker Jazz Klub- két koncerttel
None
Hamvas Napok
None
Reklám
Radnóti - Bálint András estje
None
Lövészárok - dalok
None
Vaszary Alkotóműhely: Permutáció színes négyszögre
None
Parker Jazz Klub
None
Balatoni házában regenerálódik a koronavírus fertőzés után az ismert színész
A 75 éves Trokán Péter beszél Trianonról, gyerekkoráról, 1956-ról, a pancsolt borokról és elfuserált színházi próbálkozásokról.
Geotúra a Fekete-hegyen
None
Didergő Király Kirándulás a Művészetek Völgyében
None
60 éves a Bakony fotóklub tárlat
None
Kvíz: A balatoni hajózás története, érdekességei III.
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról. Vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod. Sok sikert!
Az ősz a tányérokat is megszínezi a Balatonnál
Ősszel nemcsak a falevelek, de az ételek is színesebbek, ilyenkor a balatoni séfeknek több ideje van nemcsak az ízekkel, hanem a látvánnyal, tálalással is kísérletezni. Mi, vendégek is lelassulunk, több időt szánunk az étkezésekre.
November 2-tól látogatható a megújult sümegi Püspöki Palota

A palotát, amely több mint kétmilliárd forintból született újjá, október utolsó napján, ünnepélyes keretek között adták át.

Elszaladtak a négyzetméter árak a megyei jogú városokban is

Mindegyik használt ingatlantípus négyzetméter árában növekedés volt megfigyelhető a tavalyi értékekhez képest a megyei jogú városokban – derült ki az Otthon Centrum elemzéséből. Az ingatlanközvetítő-hálózat közleménye szerint a megyei jogú városokban a használt társasházi lakások átlagos négyzetméterára 387 ezer forintra nőtt az első kilenc hónapban, ez 10,3 százalékkal drágább, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A […]

Japán animációs drámát vetít a füredi filmklub ma este

A valóság látszata címmel indítottak egy nyolc filmből álló előadás sorozatot a füredi Balaton Moziban. A minden hónapban másik alkotással jelentkező filmklub ma este 8-kor egy 1988-as háborúellenes japán animációs drámát vetít, a Szentjánosbogarak sírját – áll a település weboldalán. A film egy fiatal testvérpár szívszorító sorsát követi végig a második világháború sújtotta Japánban. Szeita […]

Tigé – „Tudom, hogy tudok jobbat”

Immár 30 éve, hogy az amerikai hajóépítő-iparban edződött Charlie Pigeon fellázadt az egyforma, unalmas, konzervatív motorcsónak-tervezés ellen, és valami egészen mást akart csinálni. Tudom, hogy tudok jobbat – mondta, és megalapította a Tigét. Taps 3TA három modellcsaládban hét típus közül választhatunk. A Taps 3T egy saját fejlesztésű összetett, testreszabható wakeboard- és szörfrendszert rejt. A speciálisan

Tihany főépítésze szerint a természetvédők gátolják a település “átrendeződő értékrendjét”

Csütörtökön tárgyalt a tihanyi képviselő-testület Bujdosó Judit, a település főépítészének éves beszámolójáról. A dokumentum az elmúlt időszak történéseit dolgozza fel és mintha itt-ott a beépíthetőség korlátainak rugalmasabb értelmezésére próbálná ösztönözni a döntéshozókat – írja a 444.hu. Az elmúlt másfél évben az egyik legszebb balatoni település a kormány által milliárdokkal megtolt gigafejlesztések, a környezetpusztító építkezések és […]

Advent Fenyvesen
None
Rendkívül drágák a horgásznyaralók Magyarországon
Az országban több mint 750 ezren pecáznak.
Víz alatti világ Veszprémben

Egy éve dolgoznak a Halagút nevű projekten, hogy a Sintér-árokban egy izgalmas kultúrtörténeti látnivalót hozzanak létre. A Sintér-árok a Séd partjáról, a vízmű múzeumtól indulva egy tektonikai árokban vezet a Viadukt legkisebb íve alatt az Endrődi lakótelepre. A Viadukt építésének idején még fontos szekérút volt a belvárosba, később gyalogúttá szűkült, majd alig járható ösvénnyé, ami

„A közepes képességű emberek mennek külföldre a vendéglátásban” – állítja a balatoni étteremvezető
Az igazán tehetségesek itthon is jól megélnek – hangsúlyozza Martonosi Zsolt, aki szerint gyakorlatilag az építőipari bérekkel kell versenyezniük, ahol akár nettó 5-600 ezer forintot is meg lehet keresni havonta.
Szavazz a 2022-es Év halára! Vajon melyik nyer?
A Magyar Haltani Társaság 2022-re is meghirdette az Év hala versenyt. Három jelölt közül lehet választani. Köztük van a bodorka is, amiről egy füredi látogatóközpontot is elneveztek.
Roxfort után Veszprémbe költözött a Minas Tirith is
Az természetes, hogy egy várban van szoba, de hogy egy szobában vár is helyet kapjon, ráadásul kettő, az korántsem hétköznapi eset.
Eszméletlen! A világ legnagyobb repülőjét fotózták le a Balaton mellett
A világ legnagyobb működő repülőgépe akkora, hogy tengeralattjárót is szállítottak már rajta. Az Antonov An-225 Mrija-t a napokban Pápa fölött szúrta ki egy amatőr fotós.
Értük is égnek a mécsesek! Fél év alatt tizenhatan fulladtak a Balatonba
Tizenhat ember fulladt a Balatonba és az átlagosnál több embert kellett kimenteni a vízből az idei, áprilistól október végéig tartó tavi viharjelzési szezonban.
Étteremben támadtak a híres magyar vloggerre és családjára - videó
Biztonsági kamera rögzítette, ahogy egy részeg férfi rátámad egy híres magyar vloggerre és családjára - tudta meg a Ripost.
Reklám