Vitorlázás

Több gázt fogyasztasz, mint az átlag? Ezt ne felejtsd el!
Október 1. és október 15. között minden földgázfelhasználó bediktálhatja az óraállást.
Ezt látni kell: videón az év szürreális rendőri igazoltatása Balatonszemesen

Az igazoltatás során egy férfi megtagadta a személyazonosságának igazolását, miközben hajmeresztő mondatok között rögzítette a történteket – számolt be a police.hu. Felvételt készített a velük szemben intézkedő rendőrökről egy közúti ellenőrzéssel érintett férfi és nő 2022. szeptember 24-én este Balatonszemesen. Az eseménysort rögzítő videót ezt követően – a testület tagjait becsmérlő üzenettel ellátva – a […]

Regőczy Krisztina számára Siófok igazi szerelem
Regőczy Krisztina Siófok és a Balaton szerelmese. A család negyedik generáció óta jár a Batthyány utcában lévő nyaralójukba, melynek léte Krisztina méltán híres népzenegyűjtő dédnagyapjának köszönhető.
A lakosság segítségét kéri a BLKI a halak vándorlásának feltérképezéséhez

Duzzasztók, zsilipek és gátak milliói aprózzák fel a vízi ösvényeket, ami megnehezíti a halpopulációk természetes áramlását. A lakosság segítségét kérik a halak vándorlását akadályozó magyarországi gátak feltérképezéséhez a Balatoni Limnológiai Kutatóintézet (BLKI). A vízi ökoszisztémák fenntartásához nagymértékben hozzájárulnak a vándorló halpopulációk, amelyek mozgását Európában legalább 100 ezer elavult gát akadályozza – írja közleményben az Eötvös […]

Reklám
Fazekas Gábor nyerte a Tantállal a Fa Nándi féle Szóló Balatonkerülőt
Szeptember 24-én rajtolt a 22. alkalommal megrendezett Szóló Balatonkerülő. A Fa Nándi által kiírt versenyen a Csopak-Aliga-Almádi-Keszthely-Csopak távot kellett megtennie a versenyzőknek egyedül, segítség nélkül. Két kategóriában lehetett nevezni, a 8 méteres nyitott kategóriában tizenketten, a 10 méteres nyitott kategóriában hatan indultak.
A halaknak sem jó a mostani balatoni vízszint

Elkezdődött az őszi haltelepítés a Balatonnál. Elsőként Keszthelyen és Fonyódon eresztették vízbe a pontyokat, a következő hónapokban a társaság tógazdaságaihoz legközelebb fekvő és megfelelő vízmélységű helyszíneken folytatódnak a munkálatok. A varászlói tógazdaságban nevelkedtek azok a pontyok, amelyeket Keszthelynél engedtek a vízbe. Az őszi telepítés első napján csaknem két és fél tonna hal került a Balatonba.

Szalagkorlátnak ütközött a Mercedes az M7-esen
A kocsi elejét és végét is komolyan megviselte a szalagkorláttal való ütközés.
Kamionbaleset történt az M7-esen
Kamionbaleset miatt fokozott figyelemre van szükség az M7 autópályán.
Közel 45.000 kg ponty került idén a Balatonba – folytatódik a haltelepítés
A 300 000 kg-os, éves telepítési kötelezettségből már közel 45 000 kg ponty a Balatonban van.
Mesés állatok a Majorban 2022 Keszthely

2022. október 1-én a hagyományos Majorbéli kisállatbemutató programját a Népmese napjához kapcsolódóan különleges programokkal színesítik a Georgikon Majortörténeti Kiállítóhelyen.

Ökológiai és kulturális program közös balatoni megvalósítása
Pályázatot hirdet az EKF a Balaton körüli, ökológiai és kulturális programsorozat megvalósítására.
A siófoki buszpályaudvaron leült egy férfi és hirtelen olyant tett, amire nincs magyarázat
A siófoki buszpályaudvaron váratlanul, minden ok nélkül zaklatni és fojtogatni kezdett egy ismeretlen fiút egy 20 éves külföldi. Itt a döbbenetes videófelvétel!
A Csendes-óceán nyugati felébe vezényelték az ameriikai haditengerészet különleges rombolóját

A USS Zumwalt a Tajvan-sziget körüli feszültség tovább élezésének eszköze...

Reklám
Távfűtésed van? Duplán mér az egyedi fűtésmérőd, ha a légkondival rásegítesz a fűtésre?
Tudunk a távfűtéssel rendelkező lakásokban spórolni a fűtésen, jó, ha egyedi fűtésmérők vannak a radiátorokra szerelve? Ha klímával rásegítesz a melegítésre akkor duplázódik a költséged vagy csökken?
Panoráma a kaptárból: íme a boglári Atomium vagyis a Xantus János Gömbkilátó rövid története

Xantus János Gömbkilátó mára Balatonboglár egyik elsődleges látványosságává vált, sőt talán nem túlzás kijelenteni, hogy az ország egyik legikonikusabb kilátója. Története régebbre nyúlik vissza, de mai formájában 2012 óta látogatható – írja a Telex. A kilátó a Várdombon áll. A 165 m magas domb, ami a fémszerkezetre erősített tábla szerint kb 1 millió éves, vulkanikus […]

Balatoni programok október első hétvégéjére
Balatoni programok a napsütéses-borongós, októberi őszben is bőven akadnak.
Peremfelhővel karöltve jött a tegnapi front a Balatonhoz

A hőmérséklet tegnapi visszaesése egy látványos peremfelhő kíséretében érkezett el a Balatonhoz. Folytatódik a nem túl kellemes, őszi időjárás,  a hidegfront tegnap viszont gyönyörű peremfelhővel érkezett a Balatonhoz, ahogyan azt 2 siófoki webkamera felvételén is látható – tájékoztatott az Időkép.

Ride for the Future – kerékpáros-akció egy vitorlázótól

Isabella Bertold, a kanadai SailGP Team versenyzője szeptember 12-én hajnalban kerékpárral indult Saint-Tropez-ból Cádizba, a szeptember 24–25-i SailGP-verseny helyszínére. Isabellának 1100 kilométert kellett legyűrnie, ezért hat napon keresztül minden nap 125 és 250 km között tekert, hogy a Saint-Tropez-i Range Rover Nagydíj befejezését követően felhívja a figyelmet az óceánok helyzetére. A Ride for the Future

5+1 balatoni bringaútvonal hosszabb és rövidebb távokkal

Az időjárás már nyomaiban sem prezentálja a nyár utolsó sugarait, ám ez azok számára talán nem is akkora tragédia, akik a Balaton kevésbé nyüzsgő oldalát preferálják. Egy kis aláöltözéssel az ősz lehet a legalkalmasabb időszak egy békés bringatúrához a Balaton körül, melynek során kicsit kiszellőztethetjük a fejünket. 1. Balatoni Bringakörút, 203 km Kezdjük egyből a […]

Viktória – operett | Veszprém
None
80 vödör levegő | Veszprém
None
Illatszertár | Veszprém
None
Reklám
A Holdbeli csónakos | Veszprém
None
Vége a strandidőnek? Na és! - Ősszel is megéri elutazni a Balatonra
Ha nyár, akkor Balaton? Nos, nekem nem igazán, így aztán évek telnek el, amíg eljutok oda. Idén mégis úgy döntöttünk, hogy szeptember elején Badacsonytomajon töltünk egy dupla szülinapot ünneplő hétvégét a családdal. A terveink között azonban most - az életkorbeli különbségek és a különböző edzettségi állapotok és a különféle igények miatt - nem a kedvenc nyári programunk, a túrázás, hanem inkább csak a laza séta, evés-ivás, beszélgetés szerepelt. Az utolsó napon mi azért mégis szakítottunk kis időt egy néhány órás hegyi túrára... Mondván: ha már itt vagyunk.
Elnöki találkozó: Nemzetközi Olimpiai Bizottság és World Sailing

A múlt héten Quanhai Li, a World Sailing elnöke találkozott Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnökével. Lausanne-i megbeszélésükön részt vett Ser Miang Ng, a NOB alelnöke és David Graham, a World Sailing vezérigazgatója is. Li kifejtette, hogy a WS és a NOB közötti kapcsolat fontos, és szervezete támogatásáról biztosította az olimpiai bizottságot. Li

Fűteni nem alkalmas a termálvíz, de a Zalakarosi Fürdő nem zár be
A rezsiárak emelkedését nem terheli a vendégekre a Zalakarosi Fürdő, ahol változatlan jegyárak mellett a megszokott őszi-téli szolgáltatásokkal várják a fürdőzőket.
Barokk és romantika találkozása 2022 Keszthely

Barokk és romantika találkozása - ingyenes komolyzenei koncert 2022. október 8-án a keszthelyi Festetics-kastély északi szárnyában.

Vadászati Kultúra Ünnepe 2022 Keszthely

2022. október 8-án rendezik meg a Vadászati Kultúra Ünnepét Keszthelyen.

Negyedik alkalommal rendezik meg a Szőlőhegyi Pikniket novemberben

Négy helyszínen megannyi program várja a vendégeket a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Szőlőhegyi Piknik rendezvénysorozaton.

Különleges szállásra vágysz? Mutatunk néhány szuper helyet
A nyolcvanas-kilencvenes években ugyan még a tyúkólat is ki lehetett adni a Balatonnál a nyári szezonban, erről ma már szó sincs. Az igények és a kínálat is jelentősen megváltozott. A szállásadók egyre inkább törekednek a különleges, a látványos és Balatonra jellemző, ám kényelmes megoldásokra. Bemutatunk néhányat a különleges szálláshelyek közül.
Ez történt az anyával, aki egy fonyódi buszmegállóban hagyta csecsemőjét
Tavaly októberben, egy hideg napon döntött a nő úgy, megszült gyermekét a fonyódi buszmegállóba helyezi el. Mert ott úgyis megtalálják...
Élménybeszámoló – Görögország/Jón-tenger
Megoszlanak a vélemények arról, hogy hol található a világ legjobb vitorlázó terepe. Egyesek távoli egzotikus tengereken, óceánokon élvezik a „luxus nomádizmust”, míg mások a közelsége, a világon egyedülálló kikötői infrastruktúrája és a legmodernebb charterflottája miatt a horvát Adriára és szigetvilágára esküsznek, míg a sportos, olykor már extrém hajózást kedvelők a híres-hírhedt meltemi uralta Égei-tengeren találják meg a számításaikat, illetve a számukra legkedveltebb hajózási körülményeket.
Villák és egy kisebb hotel épül Aligán
Parázs hangulatú közmeghallgatást tartottak Balatonvilágoson az egykori Club Aliga jövőjéről a művelődési házban.
Könnyű elbaltázni! 4+1 tipp, ha fával fűtenél idén télen
Tudod mennyi meleget ad 1 köbméter fa?
Madármegfigyelő napok lesznek hétvégén a Balatonnál
A Madármegfigyelő Napok európai szintű kezdeményezés, amelynek a Balaton több helyszíne is otthont ad október első hétvégéjén.
Ablaktisztítás közben zuhant ki egy siófoki nő az ablakon

A tragikus esemény során az áldozat életét vesztette. A mentőhelikopterrel érkező szakemberek sem tudták megmenteni. Borzalmas tragédia történt Siófokon, a Fokihegy városrészen, vasárnap délelőtt – olvasható a deltahirek.hu Facebook bejegyzésében. Vajda Eszter, a Somogy megyei rendőrség szóvivője megerősítette értesüléseket, miszerint egy nő, ablaktisztítás közben kizuhant az ablakon. Úgy tudják a 46 éves nő a harmadik […]

Balatonfüredi parkolóban árulta a drogot – rajtaütöttek
Vádat emeltek a Balatonfüreden elfogott kábítószerdíler ellen.
Tovább csökken a Balaton vízszintje, a tó 14 fokos

A nagy nyári szárazság hatásait az őszi csapadék sem tudta ellensúlyozni eddig. Az eddigi esőzések meg se kottyantak a Balatonnak, a vízszintje az elmúlt 20 nap alatt újabb 3 centiméterrel csökkent – a vizugy.hu adatai szerint. Jelenleg 68 centiméteres a tó átlagos vízállása, a víz hőmérséklete 14 Celsius fokos volt Siófoknál. Az üdülőrégióban tegnap a […]

Többtonnányi szeméttől szabadult meg a Tisza

Mintegy 280 tonna hulladékot gyűjtöttek be a Tisza ukrajnai forrásvidékén a Diageo és a PET Kupa közös Call-Action programjának köszönhetően. Kárpátalján a hulladékszállítás bonyolultsága vagy annak teljes hiánya miatt körülbelül hárommillió tonna kezeletlen hulladék halmozódott fel. A régió kitettsége és terhelése a háborús helyzet miatt tovább nőtt. A szemét jelentősen szennyezi a mellékfolyókat és a

2,4 milliárdos beruházás akadt fent a badacsonyi önkormányzat torkán, felelősöket később keresnek

A projektet azzal próbálják menteni, hogy egy állami cég kezébe adták az építkezés újraindítását, melynek pénzügyei iránt már a NAV és az OLAF is érdeklődik – írja 24.hu cikke. Már a NAV és az uniós pénzügyi csalásokkal foglalkozó OLAF is vizsgálta – több tízmilliós hűtlen kezelés gyanúja miatt – Badacsonytomajon a 2,4 milliárd forintos támogatásból […]

Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 29er Magyar Bajnok!
Szeptember 25-én ért véget Balatonfüreden, a BYC rendezésében a 29er osztály magyar bajnoksága, amely az Európa Kupa sorozat részversenye is volt egyben
A Nyári Mikulás a Dragon osztály bajnoka
Kiváló versenyben, tíz remek futamban dőlt el az elmúlt héten Balatonföldváron a bajnoki cím sorsa a Dragon és a Folkboat osztályokban
Finn Dinghy Országos Bajnokság 2022
Utoljára 1998-ban rendeztek Finn OB-t Balatongyörökön.
Tóth Attila és Borda Levente (Spartacus) a 29er Magyar Bajnok!
Az Európa Kupa fordulót az olasz világbajnoki ezüstérmes Demurtas-Santi páros nyerte, az ezüst a magyaroknak, a bronz az ír van Steenberge testvérpárnak jutott.
Minden idők legszorosabb döntője: SailGP Andalúzia

A Quentin Delapierre vezette francia csapat mindössze három másodperccel verte meg Jimmy Spithilléket a SailGP legutóbbi fordulójának döntőjében. A franciák ezzel első győzelmüket aratták, és felugrottak a harmadik évad összesített ranglistájának harmadik helyére. Az amerikaiak ismét jó formában versenyeztek, zsinórban másodszor jutottak be a döntőbe, az ausztrálok pedig annyiban kiköszörülték az elmúlt két regattán esett

Drámai videó az M7-esről, iskolásokkal teli busz csapódott fékezés nélkül a szalagkorlátnak
Vízilabdázó tinédzserekkel volt tele a kisbusz, akik aludhattak az ütközés alatt.
Reklám