Vitorlázás

Megdőlhet a rekord a Kékszalagon?
A Józsa Márton által vezetett Fifty-Fifty 2014 óta tartja a Balaton-kerülés rekordját, de mivel az idén már több mint tíz kétárbocos katamarán indul a versenyen, jó szél esetén csütörtök délutánra új rekord születhet. Július 18-án, reggel kilenckor, Balatonfüredről rajtol az 51. Kékszalag. A verseny távja légvonalban közel 160 kilométer, de természetesen minden egyes hajó jelentősen
A láthatatlan természetfotós kiállítása Keszthelyen
623 kép, 70 ezer led, 333 m2 üvegfelület, 7/24 nyitvatartás, 15 darab U alakú paraván vár bennünket augusztus 5-ig az ingyenesen látogatható szabadtéri bemutatón.
Gyenesdiásra költözik Amerika – Los an Gyenes fesztivál 2019. július 20-án

A 2012-ben baráti összejövetelnek indult buli mára nemzetközi fesztivállá nőtte ki magát Gyenesdiáson, amely az '50-es évek Amerikájába röpíti a partizókat.

5 dolog, amit látnod kell a Balcsinál
Unod a koncerteket, a borfesztiválokat és eleget aszalódtál már a Balaton partján? Mutatunk 5 látnivalót a nyaralásod idejére: horror és marcipánház is vár rád.
Reklám
Biztonsági zónák a Kékszalag idején
A Kékszalag versenyzőinek és nézőinek biztonsága érdekében több helyen is biztonsági zónák lesznek, amelyeket a Magyar Vitorlás Szövetség kérésére a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság jelölt ki.
Mit mondanak a rutinos vitorlázók?

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező vitorlázók mesélnek a Kékszalagról, a vitorlázásról, a lassabb hajókról és sok minden másról. 

Nyertesek és kedvencek - Továbbra is várjuk a balatoni nyár legjobb pillanatait!
Alig egy hete kértük meg olvasóinkat, hogy küldjék el a balatoni nyár legkedvesebb pillanatait, és máris rengeteg, jobbnál jobb fotó érkezett a likeBalaton szerkesztőségébe. Köszönjük!
A Kékszalag rekorder Fifty-Fiftyvel száguldott a Tankcsapda rockzenekar

Az idén 120 éves Opel csapata a Kékszalag rekorder katamaránnal vitorlázást adta ajándékba az idén 30 éves Tankcsapdának

A Kékszalag rekorder Fifty-Fiftyvel száguldott a Tankcsapba rockzenekar

Az idén 120 éves Opel csapata a Kékszalag rekorder katamaránnal vitorlázást adta ajándékba az idén 30 éves Tankcsapdának

Hello Balaton x Be Massive Daytime open Air Party
None
Hegymagasi Nyári Esték
None
Szent Kristóf Napok 2019, Szántód

Szántód védőszentje Szent Kristóf, a zarándokok, utazók közbenjárója, ünnepét 2019. július 26-27-én rendezik meg a településen.

Coca-Cola mini strandfesztivál
None
Reklám
Bujtor István Emlékverseny, vagyis Tabu Kupa Kenesén
Tabu Kupa, azaz Bujtor István Emlékverseny augusztus 16-án és 17-én Balatonkenesén. Mutatjuk a legfontosabb infókat.
Majorbéli géptalálkozó
None
Tabu Oldtimer Vitorlás Kupa
None
Országos kerámia és gobelin biennále nyílik a Balatonon
A keramikus- és textilművészek idén a hajózás témájában alkottak. 57 művész csaknem 70 alkotása lesz látható.
Pegazus hátán szárnyalnak a natúr és természetes borok
Természetes borok, organikus ételek és két felvidéki űrturista elképesztő lemezei találkoznak a Káli medence egyik legszebb helyszínén, Szentbékkállán, a Pegazusnál.
Csekkolni kell a fényeket!

A csütörtökön induló 51. Kékszalag Nagydíjon a mezőny egy része jó eséllyel éjszaka is vitorlázni fog, ezért fontos, hogy minden érintett hajón rendben legyenek az éjszakai navigációs fények. Érdemes csekkolni a lámpákat még az indulás előtt. 

Majdnem teljesen egyedül

Élet a vízen: vitorláshajó, utasszállító, kisebb motorcsónak és a hegy

pp

Árnyékban - pillanatkép

Reklám
Nyárbúcsúztató Vendégmarasztaló Fesztivál 2019, Alsóörs

2019. augusztus 16-20. között finom borokkal és ételekkel, színes programokkal marasztalják a vendégeket, és búcsúztatják a nyarat Alsóörsön.

Festés élmény (nem csak) borús balatoni napokra
Sokunkban él az alkotás utáni vágy, de ötlet, eszközök és önbizalom hiányában általában elmarad a megvalósítás. Ezt az űrt töltheti ki az élményfestésre szakosodott Artist for a day művészeti stúdió Veszprémben.
Csopakabana 2019, Csopak

2019. augusztus 2-3-án rendezik meg Csopakon a Csopakabana bulit a strandon.

XII. Országos Kerámia és Gobelin Biennále
None
Kékszalagos időpontok - a legfontosabbak

Röviden a következők:

Koncert a Tükörteremben
None
Melyik a legnépesebb osztály?

A Kékszalag vonzerejét a vitorlázók között az jelenti, hogy nemcsak az abszolút értelemben vett első helyért folyik a verseny, hanem a többi hajó is komoly csatákat vív a saját osztályában.

Kik a leggyorsabbak - második rész

A Kékszalag leggyorsabb - többtestű - hajóinak sebességéről már írtunk, itt írtunk, hogy melyek a leggyorsabb osztályok. 

Felsőörsi Falunapok 2019

2019. július 19-21. között főző- és borversennyel, komoly- és könnyűzenei koncertekkel színesített programok várják az érdeklődőket a Felsőörsi Falunapon.

Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n
Team Aqua győzelem a Marstrand – i RC44 VB - n
Különleges este a Festetics-kastélyban
None
Felkészülés a Tankcsapdával

Rendhagyó módon folytatta a felkészülést az elmúlt vasárnap az Opel Fifty-Fifty legénysége: az idén 30 éves Tankcsapda zenekar tagjaival vitorláztak. 

Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél!
Kékszalagos versenyzőknek figyelem: Hajózási zárlat Kenesénél!
Különleges programok Hévíz szomszédságában

2019. július 20-án pirkadattól hajnalhasadásig 12 zalai porta készül extrém programokkal Hévíz és a Balaton közvetlen szomszédságában.

Felkerültek a hétvégi Fertő - tavi Széchenyi Regatta eredményei
Felkerültek a hétvégi Fertő - tavi Széchenyi Regatta eredményei
Felkerültek a hétvégi Olympic Regatta eredményei
Felkerültek a hétvégi Olympic Regatta eredményei
Így suhantak a repülőgépek a hétvégén Zamárdi felett - fotó
None
Heti programajánlónk – 30.hét / Július 22-28.

A Balaton.hu ajánlja: Július 19-28. (péntek-vasárnap) –  Kapolcs – Művészetek Völgye 2019 Július 26. (péntek) – Balaton (Gyenesdiás, Vonyarcvashegy,Zalakaros, Tapoca, Balatonfüred) – Strandok éjszakája   További programok:   Július 23. (kedd) Balatonfüred – Balatonfüredi Prímásverseny, Gyógy tér – Július 23-24. (kedd-szerda)   Július 25. (csütörtök) Balatonfüred – Kiss Ádám estje Balatonboglár – Mogács Dániel estje […]

Heti programajánlónk – 29.hét / Július 15-21.

A Balaton.hu ajánlja: Július 17-20. (szerda-szombat) – Veszprém – Veszprémi Utcazene Fesztivál 2019 Július 18-20. (csütörtök-szombat) –  Balatonfüred – Kékszalag Vitorlás Nagydíj 2019 Július 19-28. (péntek-vasárnap) –  Kapolcs – Művészetek Völgye 2019   További programok:   Július 16. (kedd) Balatonboglár – Babel Sound 2019 – Július 16-21. (kedd-vasárnap)   Július 18. (csütörtök) Badacsonytomaj – Török […]

Csukás – Bergendy: Süsü, a sárkány kalandjai
None
Lehár Ferenc – Bodanzky-Gábor Andor: Luxemburg grófja
None
Ellis Kaut: Pumukli
None
Csetlő-Botló Fajankó zenés mesejáték
None
Településbemutató - Balatonalmádi
Balatonalmádi az északi part egyik leggyönyörűbb városa. Mint szinte minden település a tó innenső oldalán, ez is a 71-es főút mentén fekszik, a keleti medencében. 7 kilométeres, félköríves partszakaszát hegyvonulatok és szelíd dombok ölelik körül.
Reklám