Vitorlázás

Újra Siófokon találkoztak az erő rajongói
A hétvégén ismét minden a testről és az erőről szólt a háromnapos Muscle Beachen Siófokon. A pénteken kezdődött rendezvényen számos sportág képviseltette magát és rendezett versenyeket amatőröknek és profiknak egyaránt.
Megújul a Boglári Szüreti Fesztivál, még soha nem látott szenzációval vár idén a BBB!

Idén szükségszerű átalakuláson ment át a 43. Boglári Szüreti Fesztivál. Elvált  az útja korábbi támogatójától, s az új szervezők ezzel más mederbe szerették volna terelni a BBB-t. Az  ország egyik legnagyobb ingyenes szabadtéri, kulturális rendezvényét idén 43. alkalommal rendezik meg Balatonbogláron, a Platán-strandon.  Az idei esztendőben már 3 színpadra bővült programmal és rengeteg fellépővel rukkolnak […]

470 VB: Gyapjasék nyolcadik helyen az Arany csoportban

Három futam volt ma Enoshimában a 470-es világbajnokságon Gyapjas Balázs...

Heti programajánlónk – 32.hét / Augusztus 5 – 11.

A Balaton.hu ajánlja: Augusztus 3-20. (szombat-kedd) –  Balatonalmádi – Balatonalmádi Borfesztivál Augusztus 9-11. (péntek-vasárnap) – Keszthely – GasztroSOKKK, Helyi ízek, helyi termelők vására   További programok:   Augusztus 8. (csütörtök) Gyenesdiás – Intim Torna Illegál koncert, Korzó estek Siófok– Bernstein 100 – Jazz Side Story, Belvárosi Zenei Estek, Fő tér   Augusztus 9. (péntek) Veszprém […]

Reklám
Szent Mihály-nap 2019, Siófok

2019. szeptember 29-én Siófokon is Szent Mihály napjára emlékeznek, amely egyben pásztorünnep is, a hazatérés, az otthonhoz való visszatérés napja.

Csípős étel nyerte a kupát a balatonszepezdi lecsófőző versenyen
A budapesti Lecsók és más semmi nevű csapat házi mangalicaszalonnával, erős paprikával megbolondított ételének ítélte a zsűri a kupát Balatonszepezden, a tizedik lecsófőző versenyen szombaton a csónakháznál, amit Csizmazia Kenéz László irányításával a Balatonszepezd FC és az önkormányzat szervezett.
Aranycsengő Adventi Vásár 2019, Siófok

Ünnepi ruhát ölt a siófoki főtér 2019. november 30-tól, hogy az Aranycsengő Adventi Vásár kínálata és programjai közepette várhassuk a Karácsonyt.

Balaton Offroad Fesztivál 2019, Gyenesdiás

Két napon át várják az offroad rajongóit Gyenesdiáson, az első Balaton Offroad Fesztiválon 2019. augusztus 31-szeptember 1. között.

Boldogító igenek: pénteken akciós a szállodai kézfogó
Motorcsónakkal érkező vőlegény és menyasszony, lakatceremónia, vagy éppen fröccsöntés. Ezek a legnépszerűbb újdonságok, amelyeket egy esküvőn kérnek a Balatonnál. Az utóbbi években egyre többen tartják nagy napjukat hétköznap, ugyanis ilyenkor a hotelek is kedvezőbb ajánlatot kínálnak.
Szigligeti félmaraton 2019

Több távból - 6, 9, 21 km - is választhatnak a futók a 4. Szigligeti félmaratonon, melyet 2019. szeptember 14-én rendeznek meg.

A negyedik magyar vitorlázó kvóta is elérhető közelségben van
Négy futam után az olimpiai kvótát érő nyolcadik helyen áll a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor páros a vitorlázó 470-es világbajnokságon.
Zene a várban, a lenyugvó nap fényében
Hol hajdan hős vitézek védték a vidéket, most megannyi látvány és élmény vár a látogatóra. A több mint 750 éves szigligeti várban több koncert is várta a közönséget, s a zenei sorozatnak még nincs vége...
Bemutatkozott a csodahajó
Bemutatták Alex Thomson 5,5 millió fontból (1,95 milliárd forintból) készült hajóját, amellyel a brit hajós első külföldiként akar győzni a következő, 2020–2021-es Vendée Globe francia szóló földkerülő vitorlásversenyen. A 16 méter hosszú, 7,6 tonnás hajó árbócmagassága 29 méter, csúcssebessége 40 csomó. Tervezése és megépítése 26 hónapba telt, előbbi 30 ezer, utóbbi 50 ezer munkaórát vett
Reklám
Eltűnt egy szólóvitorlázó a francia partoknál

Az 56 éves francia születésű vitorlázó a táv nagy részét már teljesítette, amikor családtagjai jelezték a hatóságoknak, hogy nem érkeznek gps adatok a pozíciójáról.

Tematikus kiállítás nyílt Kondor Béla műveiből
Lehetett volna a Kádár-kor kedvenc művésze, de nem állt be a sorba. Lehetett volna az avantgárd képviselője, de a tradíciók vonzották. Kondor Béla 41 évesen halt meg 1972-ben.
Napfelkelte Félmaraton 2019

2019. augusztus 19-én második alkalommal rendezik meg a Napfelkelte Félmaratont, melynek különlegessége, hogy a rajt és a cél más helyen van.

Futamot nyert a Gyapjas testvérpár
Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor futamot nyert a japán Enosimában zajló 470-es világbajnokságon, és ezzel a második helyen állnak. Az első napon, vasárnap nem tartottak érvényes futamot, csak egy fél cirkáló szakaszig sikerült jutni, aztán érvénytelenítés, majd a partra vezényelték a mezőnyt a rendezők. A második nap parti halasztás után két futamot tartottak, amikből nagyon
Páratlan régészeti lelet az Égei-tengerből
A maga idejében hatalmas számító hajóhoz tartozhatott az horgonydarab, amelyet több ókori hajóronccsal együtt fedeztek fel az égei-tengeri Levitha sziget partjainak közelében. A gránitból készült, 400 kilogrammos horgonyrudat 45 méter mélyből hozták a felszínre. A kutatók szerint az időszámításunk előtti 6. századból származó lelet az eddigi legnagyobb archaikus kori vasmacskatöredék, amely előkerült az Égei-tengerből. A
A Balaton vizéről indul a Napfelkelte Félmaraton
Az augusztus 19-i Napfelkelte, és a szeptember 14-i Szigligeti félmaratoni futóversenyre összesen közel 3000 résztvevőt várnak a szervezők.
Kolosszális hajó ókori horgonydarabját fedezték fel az Égei-tengerben

A kutatók szerint a lelet, feltehetőleg az i. e. 6. századból való, az Égei-tengerből előkerült eddigi legnagyobb archaikus kori vasmacskatöredék.

A Balatonfüredi Yacht Club hétvégén rendezi a 16. Füred Kupát

A versenyre a 8mOD, 11mOD, Asso99, Elliott770, J/24, Melges24, Nautic 311, Nautic 330, Nautic 370 RUN, Scholtz22, Sudár Regatta, X-35 osztályok hajóit szeretettel várják!

Svéd jégtörő mentette meg a belugák éneket rögzítő kutatóbóját

A Scripps kutatói 2013-ban helyezték üzembe a bójára rögzített eszközt Kanadában, az északi-sarkvidéki Barrow-szorosnál a tengerfenéken.

Reklám
Ismét irtják a szúnyogokat, nem panaszkodhatunk
Sok van belőlük, de rendszeresen irtják is a szúnyogokat a Balatonnál, nem panaszkodhatunk arra, hogy nem kezelik a problémát.
A tervrajzok is elkészültek: stadion, felhőkarcoló és alagút is épülne a Balatonhoz
A Balatonnal kapcsolatban minden korban nagy tervek születtek. Volt, aki nem szerette és kukoricaföldet vizionált helyére, más tervek szerint tengeralattjáróknak kellett volna
MAGYAR FUTAMGYŐZELEM A 470-ES VÉBÉ MÁSODIK NAPJÁN
Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor nyerték a második futamot a japán Enoshimában zajló 470-es világbajnokságon. Ezzel az összetettben a második helyen állnak.
Magyar futamgyőzelem a 470 - es VB második napján
Magyar futamgyőzelem a 470 - es VB második napján
Vadító képet posztolt Kapás Boglárka a Balaton-partról
A Kvangdzsuban rendezett vizes vb-n 200 méter pillangón aranyérmes Kapás Boglárka már itthon van, és a Balatonon piheni ki az elmúlt hetek fáradalmait. A klasszis magyar úszó dögös képet posztolt a kikapcsolódásról.
Szeptemberig tart a Balatonfüredi Borhetek a Tagore sétányon

2019. augusztus 9 - szeptember 1. között 30 fajtából, közel 300 féle bort kóstolhatunk Balatonfüreden.

Kedvezményfüzet és kölcsönös ajánlások a Balatonnál
A Balaton Keleti Kapuja Turisztikai Egyesület idei legnagyobb újdonsága egy turista kedvezményfüzet, mely többféle módon biztosít megtakarítást a Balatonkenesére és Balatonfűzfőre látogató turisták számára.
Balatoni nyár: újabb sorsolás, újabb csodás képözön
Immár egy hónapja tart a felhívásunk, amelyben az idei balatoni nyár legjobb pillanatait vártuk olvasóinktól, így most nem csak a heti, hanem a havi sorsolás szerencsés nyerteseit is közzé tehetjük. És persze egy rakás szuper képet!
Növekszik az inváziós fajok száma a hazai vizekben
A hazai felszíni vizekben minden élőlénycsoportból találhatóak jövevényfajok és a közeljövőben is több ilyen faj megjelenése várható - erről Lukács Balázs András, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézet (DKI) Tisza-kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa beszélt az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.
Charlie: szórakoztatásra szerződtem
Élete során egyetlen fellépése sem maradt el, és nyárra is bőven el van látva feladatokkal. Az énekes minden szabadidejét az unokájával tölti, közös programjaik vannak. Legkedvesebb gyermekkori emlékéről, nyári kalandjairól és az újrakezdésről mesélt.
Hagyomány és megújulás az Almádi Borfesztiválon
Bár a péntek esti megnyitó és koncert a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt az Almádi Borfesztiválon, a szervezők bíznak benne, hogy a város egyik legnépszerűbb rendezvényének programjait sikerül esténként megrendezni.
Izgalmas hévízi programok az utolsó nyári hónapban is

Programdömpinggel búcsúztatja a nyarat Hévíz, ahol az év további időszakában is számtalan izgalmas rendezvény várja majd az érdeklődőket.

Kerámia és vessző találkozása a Pincetárlaton
Tekeredik-keveredik a címmel, szeptember 8-ig látogatható a balatonboglári Pincetárlat falai között, Takács Tamara, fonyódi fazekas népi iparművész kiállítása.
A Balatonnál és a Tisza-tónál irtják majd a szúnyogokat ezen a héten
Az esős idő miatt a következő napokban ismét több térségben válik szükségessé az intenzívebb szúnyogirtás.
Még el sem kezdték építeni a balatoni bicikliutat, pedig már késznek kéne lennie
Ráadásul egy csomó szakaszon nem is külön út lesz, csak kerékpársáv.
Kigyulladt egy étterem a Balaton parján!
Kigyulladt a közvetlenül a vízparton található grillterasz és borbár, mutatjuk a részleteket.
Családias hangulatú piac a Balaton vonzásában
Badacsonylábdihegy a Balaton kis szigete, ahol szezonban minden szombaton kedves szóval, házi portékával és színes műsorral, állatsimogatóval várják a helyi piacra látogatókat.
Kövessétek mostantól új GasztRovatunkat: Maté Szabi x Füstös Balaton – 1. rész

A mai nappal, a Füstös Balaton első részével elindul szuper új GasztRovatunk, ahol folyamatosan nyomonkövethetitek majd Máté Szabi balatoni gasztrokalandjait, emellett pedig hétről hétre újabb vendéglátóhelyet vagy ételkülönlegességet mutatunk be nektek a környéken. Szabi első állomása Balatonfüred és az Enni jó étterem volt, így a sorozat induló részében az ő specialitásaikat “kóstolhatjátok végig” vele, saját […]

Parádés kezdés futamgyőzelemmel a 470-es VB-n!

Gyapjas Balázs és Zsombor az olimpiai kvalifikációra hajtva megnyerték a második futamot a 470-es világbajnokságon Japánban

Máris ezrek imádják Balatonakali klipjét
Nem mindennapi módját választotta turisztikai látványosságai népszerűsítésének Mencshely, illetve a tőle csak néhány kilométerre fekvő kedvelt nyaralóhely, Balatonakali.
Sup evezés fenyvesen
None
Szent György-hegytől a Balatonon át a Lesencékig
None
VIII. Gyenesdiási Burgonyanap
None
Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy balatoni étterem
A tűzoltók körülhatárolták a tüzet, így az továbbterjedni nem tud.
Reklám