Vitorlázás

Galla Miklós önálló estje
None
Anti-motiváció - A Szomszédnéni Produkciós Iroda önálló estje
None
Füred Hangja 2019, Balatonfüred

2019. augusztus 24. és szeptember 1. között rendezik meg a Füred Hangja fesztivált, ahol tehetséges fiatal zenészek adnak koncerteket több helyszínen is.

Hajdu you do? - Hajdú Steve stand up show
None
Reklám
Kelekótya haramiák - Ziránó Színház
None
A Django nyerte az idei Kékszalag Nagydíjat a Balatonon
A győztes katamarán 15 óra 37 perces idővel nyerte Európa leghosszabb tókerülő versenyét.
Így futott be az első - videó

Pár perccel pénteken hajnali fél 1 után ért elsőként a füredi célba a Racing Django katamarán Petrányi Zoltán kormányzásával. Megelőzve az MKB Extreme Sailing Teamet és a Previtalt.

A malacon nyert királylány - Majorka Színház
None
Moha és Páfrány - Kereplő színház
None
Vándormuzsikus- Gulyás László
None
Ezt edd a Balatonon - ajánlja a séf és a dietetikus
Nyári kánikula ide, nyári kánikula oda, sokszor a strandon is hajlamosak vagyunk nehéz ételeket enni. Pedig a melegben lassabb az emésztésünk, és ezek a zsíros fogások bizony megterhelik a szervezetünket.
Szent István napi ünnepség 2019, Ábrahámhegy

2019. augusztus 19-én rendezik meg a hagyományos Szent István napi ünnepséget Ábrahámhegyen, a Községi strandon.

A legfontosabb info több száz hajósnak: ilyen idő várható

Megjött a kékszalagos mezőnynek készült időjárás-előrejelzés az Országos Meteorológiai Szolgálattól. Ebben ez áll:A napsütés miatt gyorsan melegedő parti területek és a hideg víz hatására fokozatosan felépül a tavi cirkuláció, így a helyi hatásoktól függő erősséggel a tó felől fújó gyenge 5-10 km/h légmozgásra lehet számolni. A víz 21 fokos.

Reklám
Orlai Produkció: Second life
None
Arany-Petőfi - Szabadság, szerelem
None
LATON - LATON - BALATON - Rutkai Bori Banda
None
Csizmás Kandúr - Kereplő Színház
None
277-en túl Keszthelyen

Pár perccel 10 óra előtt már a Kékszalagra benevezett 561 hajóból 277 egység már érintette a Keszthelyen.

Gólem Színház: Jaj Istenem!
None
Zenés versek kicsiknek
None
Már Hévízen is töltheted az elektromos kerékpárodat

A hévízi Tourinformban nem csak elektromos kerékpárok kölcsönzésére, hanem 2019 júliusától ezek feltöltésére is lehetőség van.

Szinte telt ház a nyugati oldalon

Péntek délelőtt - nem sokkal fél 10 után - nagyon sok hajó volt még versenyben. Egy részük még Keszthely felé tartott, a többiek pedig már a tihanyi cső és a füredi cél felé. 

Reklám
Az első huszonkilenc

1. Racing Django

51. Kékszalag: Petrányi Zoltán Racing Django katamaránja nyerte a tókerülőt

A 155 kilométeres Kékszalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először.

Rákos betegekért futottak az orvosok a Balatonnál
Az orvosok mindig futnak. Itt egy megható videó arról, hogy ha fontos, esőben is futnak. Prosztatarákos betegeikért az egész Balatont körbefutották.
Fantasztikus versenyzés a Rafficától

Számos katamaránt megelőzve egytestű hajóként ötödik helyen ért célba a Raffica!

Rosetti Superyachts – Álomhajók Olaszországból
A legnagyobb motoros jachtok piacán is komoly fellendülés tapasztalható. Arra viszont ritkán akad példa, hogy egy gyártó egyszerre két szuperjachtváltozattal is előálljon. A Rosetti ezzel alaposan meglepte a közönséget és a piaci szereplőket. Mindkét új típusnak három fedélzete van, és a legfontosabb szempont a tervezésnél – az új dizájn mellett – a főfedélzet minél jobb
A Racing Django nyerte a Kékszalagot
Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Másodikként az MKB-Extreme Sailing Team, a harmadiknak pedig a Prevital futott be. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő
Óriás fekete vitorlák

Negyedikként zárt a New Black Jack - négy fótó a hajó több mint 150 kilométeres útjáról.

Hatalmas a buli az utcazenén!
Már az első nap hatalmas volt a buli Veszprém belvárosában, ahol szombat éjjelig tart az Utcazene Fesztivál.
Az 51. Kékszalag győztese a Racing Django
A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 0:37-kor futott be.
Az első tizennyolc

1. Racing Django

A legfrissebb időjárás-előrejelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 6:50-kor kiadott tájékoztatása szerint jelenleg gyenge (02-15 km/h), a part irányából a tó felé fújó szél a jellemző. A légmozgás a következő órákban is többnyire gyenge (02-15 km/h) lesz, melyet a helyi hatások alakítanak.

A Racing Django futott be elsőként a Kékszalagon
Rendkívül gyenge szélben zajlott az 51. Kékszalag Nagydíj első versenynapja, amelynek során a Racing Django haladt át elsőként a balatonfüredi célvonalon. A Petrányi Zoltán kormányozta katamarán 15 óra 37 perc alatt teljesítette a légvonalban több mint 150 kilométeres távot. Másodikként az MKB-Extreme Sailing Team, a harmadiknak pedig a Prevital futott be.
Óriási a forgalom a nyugati fordulónál

A Keszthelyi medencében legalább van szél - mármint a körülményekhez képest. A Nemes - 12 egészen 5.51 csomóra gyorsult, de az itt járó lassabb hajók, például a Triton is 2.21 csomóval halad. Cserébe óriási a forgalom ezen a szakaszon, ahogyan azt a Kwindoo nyomkövető rendszer is mutatja.

Programdömping a hétvégén a Balatonnál – ajánló
Ha szeretnél talpig színes festékekben tombolni, ha inkább koncertre mennél vagy Kékszalagot néznél, esetleg bábszínházba vinnéd a gyerkőcöket – semmiképpen sem fogsz unatkozni a hétvégén a Balcsinál.
159 hajó haladt át Keszthelynél 6 óráig

A rendkívül szélcsendes 51. Kékszalag Nagydíjon reggel hat óráig - tehát 21 versenyóra elteltével -  159 hajó fordult el a keszthelyi bójánál.

Lenyűgöző!

Gyönyörű napfelkeltében volt része az 51. Kékszalag versenyzőinek!pp

Elképesztő pech, 200 méterre a céltól megállt a szél

Szinte biztosnak tűnt, hogy a No.1 célba ér háromnegyed hat előtt, hiszen öt óra után nem sokkal jó 5-6 csomós sebességgel haladt nagyjából másfél kilométerre Balatonfüredtől. Kétszáz méterrel a cél előtt azonban megállt a szél, és olyannyira nem is találták meg újra, hogy csak 6:13-kor, komoly küzdelmek árán sikerült befutniuk, miközben a TriniTeam (a fotón jobbra) katamarán meg is előzte őket.

M7 csúcsforgalom: megtalálták a megoldást a hétvégi dugók ellen?
Ha eszedbe jutott már miközben a Balatonra, vagy onnan haza araszoltál, hogy miért nincs három sáv az M7-esen, akkor van egy jó hírünk: lesz!
A PreVital 4 válogatott fotója

Ha így is lehet gyorsan menni, miért ne "feküdne el" a legénység egyik tagja?!

Így kell örülni a második helynek

Hihetetlenül nehéz versenyen van túl az MKB-Extreme Sailing Team, megérdemelt a mosoly a második helyen való beérkezést követően!pp

A No. 1-é lehet a napfelkeltés befutó

A No.1 alig másfél kilométerre van már csak a célvonaltól, vagyis, ha csak valami jelentős változás be nem áll, napfelkeltében örökíthetik meg a célbaérését.

Jön a napfelkelte!

A Té Sailing. Team Balatonföldvárnál hajózik a nyugati medence irányába, de a napfelkeltére ők is visszapillantanak.

Kitartást a Fonyód körül járóknak!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat 4:50-es jelentésén az látszik, hogy Fonyód térségében 0 km/h a szél átlagsebessége, össze is verődött egy komolyabb méretű csoport.

Megállt a szél, s vele Duhaj, Nostra és Mazsola is

Az átlagszél 3-5 km/h-ra csökkent Fonyód térségében, és ez alaposan megnehezíti a még a keszthelyi bóját célzó hajók életét - itt küszködik Duhaj, Nostra és Mazsola is 1 csomó körüli "sebességgel".

Reklám